Skip to main content

Furuskär

Vuosaaren Purjehtijoiden uusi retkisaari – Furuskär – sijaitsee Onaksen saaristossa noin 10 mailin matkan päässä kotisatamasta. Onas kuuluu hallinnollisesti Porvoon kaupungille, ja monien pk-seudun pursiseurojen retkisatamat sijaitsevat siellä. Lähestyminen tapahtuu joko eteläistä tai pohjoista veneilyreittiä pitkin.

Furuskär

Furuskär on kokonaan VP:n jäsenten käytössä. Saaressa on useita laitureita ja poijuja kiinnittymistä varten: pohjoispäässä on keväällä 2020 paikalle uitettu iso betonilaituri, johon mahtunee toistakymmentä venettä helposti. Lisäksi koillisnurkassa on laituri ja poijut  noin viidelle veneelle ja kolmantena vielä lounaiskulman pikkulaituri ehkä viiden, kuuden veneen kiinnittymistä varten. Kaiken edellä mainitun lisäksi ympäri saarta on ripoteltu poijuja ja rannassa on todella paljon edellisen saaren haltijan toimesta tehty useita kiinnityslenkkejä. Pohjoisrannan päälaiturin yhteydessä sekä saaressa olevan mökin terassilla on kaasugrillit. Lisäksi saaressa on normaalia tulentekoa varten ainakin yksi nuotiopaikka. Mökissä on oleskelutila, pieni keittiö (kaasuliesi ja kaasujääkaappi) sekä muutama huone kerrossänkyineen satunnaisia yöpyjiä varten. Soma sauna löytyy saaren länsirannalta. Saunan läheltä löytyy kaivo, mutta kaivovesi EI sovellu juomavedeksi. Saunan yhteydessä on myös pieni hiekkaranta.

Saari on tullut VP:n hallintaan kaudesta 2020 alkaen ja sitä on hoitanut, kehittänyt ja hallinnoinut erittäin virkeä ja aktiivinen ns. saaritoimikunta. Ohjeet toimimiseksi saarella saat osoitteesta info@vuosaarenpurjehtijat.fi. Ne löytyvät myös saaresta.

Tervetuloa ja -menoa Furuun! Siellä on hyvä veneilijän olla.